“Reclama este sufletul comertului”

Lucrand in mediul online, nu poti decat sa iti dai seama ca aceasta zicala este mai adevarata ca niciodata. Asadar, daca ai o firma si vrei sa o imbogatesti si cu un site, este absolut esential sa iei in considerare si modalitatile de promovare online pentru aceasta. Judecand dupa faptul ca nicio firma mare nu ar reusi sa supravietuiasca fara astfel de strategii, si tu ai nevoie de un ajutor in aceasta privinta.

Totusi, gigantii investesc sute de mii de dolari in publicitate, asa ca, in ce mod ar putea firma si site-ul tau sa le faca acestora concurenta? Nu este chiar atat de greu si daca vrei sa afli ramai cu noi si, in randurile care urmeaza, iti vom prezenta oferta noastra si modurile in care firma ta poate sa devina lider in domeniul ei, oricare ar fi acesta.

Continutul este primul pas

Pentru ca site-ul tau sa fie unul care apare printre primele optiuni cand cineva cauta detalii despre afacere pe Google, acesta trebuie sa fie optimizat in primul rand in ceea ce inseamna continutul. Asadar, trebuiesc adaugate noi si noi articole. Motoarele de cautare inventariaza cuvintele cheie si, pe baza acestora, ofera si optiunile cand vine vorba despre cautare. Cu cat ai mai multe articole, mai mult continut, cu atat vei avea mai multe cuvinte cheie si, implicit, mai multe sanse ca site-ul tau sa se afle printre primele optiuni pe Google.

Un secret este sa creezi continut cat mai des. In promovarea website-urilor este foarte important ca acestea sa fie cat mai actuale. Posteaza de cel putin doua ori pe saptamana (in functie de afacere, este bine sa postezi chiar si in fiecare zi). Un astfel de site este unul spre care vizitatorii se vor intoarce, pentru ca le ofera informatii, in timp ce unul pe care nu se posteaza mai bine de o luna poate sa fie considerat deja un site mort.

Odata ce am stabilit acest lucru, este timpul sa incepem sa si lucram cu ceea ce postezi pe site. De acest lucru are grija o ramura a promovarii online care se numeste optimizarea SEO (Search Engine Optimization). SEO este procesul prin care vizibilitatea site-ului tau este imbunatatita si ocupa ranguri din ce in ce mai bune in rezultatele oferite de motoarele de cautare. Aceasta se intampla deoarece site-ul va cuprinde cat mai multe cuvinte cheie relevante pentru domeniul de activitate al firmei tale. Probabil ai vazut si tu ca toti utilizatorii de internet intra in principal pe primele pagini oferite de motoarele de cautare si, tocmai de aceea, este atat  de important sa ai un site optimizat  SEO.

Cea mai simpla modalitate de a imbunatati vizibilitatea unui site este editarea continutului deja existent si eliminarea barierelor de indexare a motoarelor de cautare. Asadar, optimizarea SEO este o activitate care consuma destul de mult timp, dar dupa o perioada ea incepe sa isi arate roadele, atragand din ce in ce mai mult trafic spre site-ul afacerii tale.

Echipa noastra este specializata pe optimizare SEO si ofera aceste servicii la cele mai inalte standarde. Asadar, daca vrei ca site-ul tau sa fie unul cautat si cu multi vizitatori in fiecare zi, nu mai astepta si apasa aici.

Publicitatea la nivel inalt

Continutul este insa doar o metoda de promovare a firmei tale, desi este fara indoiala una dinte cele mai bune. Pe langa aceasta, ai nevoie si de publicitate, lucru care poate sa fie facut direct sau indirect.

Probabil ca de multe ori ai intrat chiar tu pe un site si, pana la urma, ai ajuns sa dai click pe un link spre o alta pagina. Exista modalitati multiple de promovare web care implica publicitatea, unele mai scumpe, altele mai ieftine.

Sa incepem cu metodele clasice de promovare, utilizate destul de intens si in afara mediului online. Una dintre acestea este reprezentata de comunicatele de presa. Este o metoda destul de ieftina, dar care functioneaza si in promovarea online, asa ca merita sa fie incercata. Este insa absolut esential ca produsele sau serviciile pe care le vinzi sa fie unele de cea mai inalta calitate, pentru ca doar asa o astfel de metoda poate sa genereze trafic catre site-ul tau. Chiar continutul acestor comunicate trebuie sa fie atractiv, sa prezinte noutatea si avantajele firmei tale, pentru ca persoanele interesate sa viziteze site-ul.

In cazul in care iti doresti sa apelezi la comunicate de presa pentru promovare, noi iti putem recomanda cele mai bune site-uri pentru acest lucru si te putem ajuta si sa obtii un text atractiv si profesionist. Pentru mai multe detalii, te rugam sa accesezi urmatorul link.

Daca aceasta este o metoda directa de promovare a afacerii tale, exista si cateva indirecte, dar despre care experienta ne-a invatat ca sunt si mai eficiente in termeni de atragere a traficului. Asadar, o metoda care poate sa fie incercata  (noi am spune chiar o necesitate) este PPC sau pay-per-click.

Si aceasta metoda lucreaza tot cu motoarele de cautare. Ea consta in achitarea unei sume fixe de bani pentru fiecare click pe o reclama catre site-ul tau ce este postata de motoarele de cautare. Astfel, vei avea sansa de a primi mai multi vizitatori pe site si vei plati doar daca acestia sunt redirectionati de catre reclama respectiva. Si nici nu trebuie sa platesti foarte mult pentru asta (poate un buget de 5 dolari pe zi este suficient) iar motorul de cautare le va prezenta celor interesati reclamele catre site-ul tau.

O alta metoda utila in promovarea website-ului tau este folosirea de banere, link-uri si alte reclame pe alte site-uri, uneori chiar pe unele care nu se afla in acelasi camp de activitati. Exista numeroase servicii care pot sa calculeze ce target atrage in general site-ul tau (in functie de datele demografice ale vizitatorilor). In acest mod, putem sa iti recomandam alte site-uri care intereseaza aceleasi populatii, site-uri cu care sa realizezi parteneriate si care sa iti trimita vizitatori. Bineinteles, totul este contra cost si exista posibilitatea sa platesti doar pentru afisarea banerului, dar este o metoda foarte buna de imbunatatire a traficului.

Noi iti putem oferi ajutor in ceea ce inseamna campaniile de publicitate, indiferent de metoda aleasa. Trebuie doar sa citesti mai departe.

Profita de retelele sociale

Poate ca multa lume considera promovarea pe retelele sociale ca fiind inutila. Dar in ziua de astazi este greu sa intalnesti pe cineva care nu are cont de Facebook, Yahoo, Twitter, Instagram si multe altele. Ce mai, pana si YouTube a devenit o forma de retea sociala. In aceste conditii, noi recomandam clientilor nostri sa aiba in vedere si astfel de metode, mai ales pentru ca sunt usor de utilizat si relativ ieftine.

Facebook-ul este o metoda excelenta de promovare si poate chiar sa fie abordata in doua moduri. Prima este sa iti faci un cont, atragi oamenii sa iti dea like si postezi mereu informatii noi in legatura cu produse tale. Daca acestea sunt bune, vorba se va raspandi rapid si exista mari posibilitati de a atrage vizitatori si cumparatori la care nici nu te asteptai. A doua este utilizarea de reclame, printr-un proces asemanator cu cel prezentat mai devreme. Si la noi in tara aceasta retea de socializare este utilizata de milioane de oameni din toate categoriile sociale si, in plus, Facebook-ul iti pune la dispozitie si numeroase moduri prin care poti sa iti prezinti add-urile doar catre acele categorii de utilizatori care te intereseaza in mod special (chiar si catre aceia care dau “like” la alte pagini asemanatoare). Iar plata se face fie pe zi, fie pe click, ceea ce ofera destul de multa varietate.

In final, mai exista un mod foarte bun de promovare a afacerii. Campaniile prin email sunt potrivite pentru acele persoane care au nevoie sa fie expuse de mai multe ori la metodele de promovare pentru a se hotara sa cumpere ceva sau macar sa viziteze un site. Este o metoda mai veche, dar inca functioneaza,  si, daca le oferi oamenilor motive puternice pentru a da “subscribe” si le trimiti mereu noi si noi informatii si oferte, atunci poti sa te asiguri de faptul ca ei se vor intoarce iar si iar pe site-ul tau pentru a mai verifica ce s-a schimbat de ultima data.

Acestea nu sunt toate metodele prin care se poate face promovare online pentru un site. Cert este ca, in lumea in care ne aflam astazi, este o nevoie absoluta de reclama si ca cea de pe Internet capata din ce in ce mai multa importanta si ofera un profit din ce in ce mai insemnat. Asadar, daca vrei sa ai succes in ceea ce faci, este vital sa apelezi la un serviciu profesionist de promovare pe Internet.

Compania noastra ofera solutii diverse, fie ca este vorba despre optimizare SEO sau alte tipuri de promovare web. Din momentul in care am intrat pe piata si pana acum am reusit sa reprezentam si sa ajutam numerosi  clienti si, daca iti doresti si tu se te afli printre acestia si sa te bucuri de toate avantajele promovarii website-ului, poti oricand sa ne contactezi pentru colaborare.

No Comments

Be the first to start a conversation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *